Nagy a baj az M-Sportnál: egyelőre nem tudnak nevezni 2019-re

Sebastien Ogier alighanem érezte (tudta?) a bajt: Malcolm Wilson, az M-Sport csapatvezetője arról beszélt, hogy egyelőre nem tudják vállalni, hogy leadják a nevezésüket a 2019-es szezonra, a jövőjükért harcolnak. Az FIA külön engedélyével hosszabb határidőt kaptak, hogy teljesítsék a feltételeket, de egyelőre még nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt meg is tegyék.

“Elmagyaráztam az FIA-nak, hogy most egyszerűen nem tudom bevállalni 2019-et. Nincsenek meg ehhez a szükséges forrásaink és nem látom, hogy ez péntekig, az eredeti határidőig megváltozna” – idézi Wilsont az Autosport és a csapatfőnök azt sem tagadta, hogy Ogier előző két évi szerződése nem tett jót az anyagiaknak.

“Félre ne értsenek, ugyanúgy megtenném, ha tehetném most is, nem változtatnék semmin, hiszen a négy megnyerhető világbajnoki címből hármat is behúztunk, ami óriási teljesítmény egy ilyen privát csapattól. Viszont amire egyszerűen nem vagyok felkészülve, az a cég jövőjének kockáztatása. Végigsétálok a gyárban és 300 embert látok, akik arra támaszkodnak, hogy az M-Sport jövője biztosítva legyen, ők pedig fontosabbak számomra, mint még egy WRC-szezon. Dolgozunk rajta, dolgozunk az FIA-val, nagyon szeretnék itt lenni és minden lehetséges dolgot meg is fogok tenni ezért, de mindent nem fogok kockáztatni” – magyarázta.

Tehát az eredeti határidő péntek, a másik három gyártó le is fogja adni az egész éves nevezését addig és egyúttal ez a nevezési határidő a Monte-Carlo Ralira is – előbbire haladékot kapott az M-Sport.

Related posts